Boltfosztogatás lett a fokvárosi tüntetésből

külföld
2013 október 30., 17:15

Zavargássá fajult egy tüntetés a Dél-afrikai Köztársaságban: több százan fosztogattak üzleteket, zúzták be autók ablakait, gyújtottak fel műanyag kukákat. A rohamrendőrség utcákat zárt le és kábító gránátot is bevetett.

A tüntetést a kormánypárt egy kegyvesztett tagja, Andile Lili szervezte, a tüntetők nagyja a párt jelvényét viselte.

A demonstrálók a fokvárosi állami bérlakáshiány miatt vonultak az utcára. (Fokvárost mégis az ellenzékben lévő Demokratikus Szövetség párt kormányozza.)

Lili ellen egyébként bűnvádi eljárás folyik, mert emberi szarral dobálódzott közterületen, így tiltakozva az ellen, hogy a fokvárosi nyomornegyedekben nincs elég vécé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.