Öt pénzintézet és egy cipőbolt

bűnügy
2013 október 30., 14:52

Egy budapesti takarékszövetkezeti fióknál fogták el a rendőrök azt a bűnözőt, aki szeptember közepe óta öt pénzintézetet és egy cipőboltot rabolt ki, illetve próbált kirabolni a fővárosban. A rendőrök a takarékfiók ajtajában éppen akkor fogták el a rablót, amikor kifosztani készült a pénzintézetet.

A férfit szeptember közepe óta keresték, és a nyomozás alatt pénzintézetekbe is elmentek a rendőrök. Pont egy ilyen alkalommal egy Budakeszi úti takarékszövetkezeti fiókban tájékoztatták az alkalmazottakat például az elkövető személyleírásáról, amikor az egyik dolgozó felkiáltott, hogy a gyanúsított ott áll a bank ajtajában. A férfi erre menekülni kezdett, a rendőrök pedig üldözni kezdték a gyanúsítottat.

Mivel a férfi öt figyelmeztető lövés ellenére sem állt meg, ezért két civil autót intettek le, és azokkal folytatták az üldözését. Végül sarokba szorították egy keresztutcában, ahol lefeküdt a földre, megadta magát.

A gyanúsítottat 2002-ben már egyszer fegyveres rablás miatt elfogták, és az elmúlt évtizedet börtönben töltötte. Felmerült annak a gyanúja, hogy a gyanúsítottnak segítőtársa van, ezért elfogása után átkutatták a környéket, és el is fogtak valakit, akiről azt feltételezik, hogy valószínűleg figyelőként és sofőrként vett részt a rablásokban.

A házkutatásokon több mint 200 ezer forintot, műszaki cikkeket, arany ékszereket foglaltak le és rablásokhoz használt gépkocsit is. Azt feltételezik, hogy a lefoglalt tárgyakat a gyanúsított a rablásokkal szerzett pénzből vette. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.