Tabu a női szexualitás

SZEX
2013 október 31., 05:59

Rémes, hogy egy művelt nő, hogy öltözködhet így. Hát veszi a tévé, fényképezik, tudhatja, hogy ott fog virítani mindenütt. Mindene kint van. Az időjós? Most őszintén, ki nézné a fronthatást, ha nem lenne valami az előtérben, ugyebár. Na, de a Valaki a lánya hogy jön ehhez? Hagyjuk a rossz dumát, hogy nem az számít, ki kinek a kicsodája. A celebfeleségek? Ők is kiteszik, de az más. Mégiscsak afféle csillagok, sztáralűrökkel. Hollywoodban is lépten-nyomon csak dekoltázst, meg villantást látni. No, de egy értelmes, okos nő? Ismered a mondást: vagy szép, vagy... Érted? Ha okos, ne akarjon már csinos is lenni. Az cafkás. Ordít róla, hogy csak manipulálni akar másokat. Jól érzi magát a bőrében? Hagyjuk már. Rossz duma. Provokál és kész. Öltözzön fel rendesen. Mit villog itt az úgynevezett szexualitásával? Kurva.

Épp tegnap történt, hogy a bulvársajtó nagyra fújta a lufit: egy híroldal szerint az exminiszterelnök nevelt lánya sok magyar nőhöz hasonlóan kurvásan öltözik, sőt, de facto úgy is viselkedik. Ilyenek hát a csinos és tanult magyar nők? Az ízlés és az erkölcs kéretlen védelmezői akcióba lendültek. Van aki szerint nem kellene beleszólni, ki mit vesz magára. Másokból a sajnos már-már szokásosnak számító "aki kurvának megy..." kezdetű tiráda szakadt ki. Többek szerint a magyar nők nem öltözködnek elég visszafogottan, elegánsan. A művelt nőknek példát kellene mutatniuk. A szexualitást hagyjuk meg a hanyatló nyugat ópiumának, ugyebár.

Mi köze az öltözködésnek a nemi élethez?

Aki mindenét kiteszi, az fűvel-fával lefekszik? Innen csak egy egészen apró lépés azt gondolni, hogy aki "kihívóan" öltözik, az ne csodálkozzon ha füttyögetnek utána az utcán, ha a szoknyája alá nyúlnak a buszon, sőt még azon se, ha megerőszakolják. Az ő hibája, ő tehet róla - ítélkeznek sokan. Ne számítson együttérzésre aki mélyen dekoltált ruhát vesz fel, hiszen azt az üzenetet közvetíti magáról, hogy könnyen kapható. Ha nem a ruhájával üzen, akkor pedig nyilván a viselkedésével. Legközelebb majd kétszer is meggondolja!

Férfiak bólogatnak, hát nem is lehet másra gondolni, a nők szerint meg úgy kell neki, mit képzel. Nem tisztességes a férfiak figyelmét ilyen eszközökkel magára vonnia. Én nem teszem, ő se tegye, ez jogosulatlan előnyszerzés. Ha nem tartod be a versengés általunk írott szabályait, magadra vethetsz. Az ilyenek megérdemlik az megszégyenítést, a kirekesztést.

Mit is tart a legtöbb ember a két nemről? Nos, a magyar nők nemcsak szeretnek kurvásan öltözködni, kikapósak is - tudtuk meg a múlt héten egy világtérképről. Könnyű minket ágyba vinni. A magyar férfiak ezzel szemben - ezt mindenki tudja - tüzes szeretők. A gyakran partnert váltó nők ribancok mind, a vidám agglegények meg nagykanállal fogyasztják az életet (ugyanez, csak szebben: "még keresik az igazit"). A rámenős negyvenes pasi férfias, az egyedülálló harminc feletti nő meg kétségbeesett. Sehogysem tűnik ez rendben lévőnek. A férfi szeretheti a nőket, a szexet. A nő romantikus monogám szerelemben olvadjon férje karjaiba.

A női szexualitás még mindig ekkora tabu?

Probléma, ha egy nőnek több szexpartnere van élete során? Miért tabutéma még mindig a nők szexualitása? Őszintén szólva nem tudjuk, de úgy érezzük az, és nap mint nap tapasztaljuk, hogy milyen gyorsan és sarkosan ítélkezik már a külső alapján is a többség: Kivágott a ruhát hord - kurva. Nincs egy dögösebb cucca? Prűd. Minden nap sminkel? Kurva. Egyáltalán nem sminkel? Igénytelen. Bulizik? Kurva. Sosem bulizik? Szánnivaló szerencsétlen. Lefekszik mindenkivel? Kurva. Nem fekszik le mindenkivel/velem? Biztos frigid (kurva).

Mit tudunk meg arról, aki rövid szoknyában, kivágott blúzban, vagy szűk nadrágban, áttetsző felsőben érzi magát szépnek, magabiztosnak? Elítéljük? És elítéljük azokat is, akik ragaszkodnak a népük vagy a vallásuk öltözködési, szüzességi és viselkedési előírásaihoz, amelyek szerint a lányoknak és nőknek szerintük élniük kell?

Mit árul el mindez róluk? Mit árul el rólunk?

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.