Unja Magyarországot? Költözzön Thaiföldre, mert az éri meg legjobban!

gazdaság
2013 október 31., 09:37
photo_camera Fotó: REUTERS/Athit Perawongmetha

A HSBC készített egy felmérést arról, hogy összességében hol éri meg a legjobban kivándorlóként élni. A Wall Street Journalban közölt lista nagyrészt már ott élő expatok tapasztalait próbáűlja összegezni. A végeredmény az lett, hogy Thaiföldre érdemes leginkább emigrálni.

Bahrein és Kína is elég jó helyen áll, ami elsőre tök meglepőnek tűnik. Negyedik helyen a Kajmán-szigetek, amelyről eddig is tudtuk, hogy pénzként nagyszerű célország, de hogy az embereknek is, arról még nem halottunk.

Thaiföld azért végzett az első helyen, mert alacsonyak a megélhetés költségei, miközben sokat lehet keresni. Vietnam és Indonézia pedig azért ért el elég jó helyezést, mert jók a karrierlehetőségek.

Ázsia amúgy is a legjobban kereső bevándorlók hazája na tanulmány szerint. A legtöbb évi 250 ezer dollár fölött kereső expat Indonéziában, Japánban és Kínában él.

Az európai országok közül Spanyolország a legjobb bevándorlási célpont (kilencedik a listán), a hagymányosan nagy befogadó Németország csak tizenegyedik. Oroszország 12. helyére sem mertünk fogadni, ahogy arra sem, hogy az Egyesült Államok csak 23. lesz, Törökország (!!!) mögött. És hogy még Vietnam is jobb bevándorlásilag, mint Hollandia.

Meglepetés: Magyarország nincs az első harminchétben.

expat

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.