Unja Magyarországot? Költözzön Thaiföldre, mert az éri meg legjobban!

2013 október 31., csütörtök 9:37
Fotó: REUTERS/Athit Perawongmetha

A HSBC készített egy felmérést arról, hogy összességében hol éri meg a legjobban kivándorlóként élni. A Wall Street Journalban közölt lista nagyrészt már ott élő expatok tapasztalait próbáűlja összegezni. A végeredmény az lett, hogy Thaiföldre érdemes leginkább emigrálni.

Bahrein és Kína is elég jó helyen áll, ami elsőre tök meglepőnek tűnik. Negyedik helyen a Kajmán-szigetek, amelyről eddig is tudtuk, hogy pénzként nagyszerű célország, de hogy az embereknek is, arról még nem halottunk.

Thaiföld azért végzett az első helyen, mert alacsonyak a megélhetés költségei, miközben sokat lehet keresni. Vietnam és Indonézia pedig azért ért el elég jó helyezést, mert jók a karrierlehetőségek.

Ázsia amúgy is a legjobban kereső bevándorlók hazája na tanulmány szerint. A legtöbb évi 250 ezer dollár fölött kereső expat Indonéziában, Japánban és Kínában él.

Az európai országok közül Spanyolország a legjobb bevándorlási célpont (kilencedik a listán), a hagymányosan nagy befogadó Németország csak tizenegyedik. Oroszország 12. helyére sem mertünk fogadni, ahogy arra sem, hogy az Egyesült Államok csak 23. lesz, Törökország (!!!) mögött. És hogy még Vietnam is jobb bevándorlásilag, mint Hollandia.

Meglepetés: Magyarország nincs az első harminchétben.

expat

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt