Kutyáját kellett megennie az erdőben rekedt túrázónak

külföld
2013 november 02., 17:19

A 44 éves Marco Lavoie Kanada erdeiben kezdett túrázni még júliusban. Három hónapos utat tervezett, de már az indulása után nem sokkal megtámadta egy medve, és szinte minden felszerelését, közte élelmiszerét és kenuját elpusztította a táborára támadó medve. A vadállatot végül német juhászkutyája üldözte el. De pár nap múlva Lavoienak nem maradt más választása, kutyáját is meg kellett ennie.

A férfi ugyanis mindentől elvágva ragadt az erődben, nem volt eszköze, amivel segítséget kérhetett volna. A hegymászó túrára érkező férfi végül egy kővel agyonverte kutyáját, hogy táplálékhoz jusson. Utána még hónapokig éhezett a fák között, mire egy mentőcsapat megtalálta.

Mire ráakadtak, a férfi korábbi súlyának felét elveszítette, hipotermikus állapotban volt, és képtelen volt beszélni.

A hasonló helyzetekben történő túléléséi lehetőségek szakértői szerint a férfinak nem volt más választása, mint hogy megegye kutyáját. Kanada ezen részén nem nagyon teremnek ehető növények, szóval a lassú éhhalál várt volna rá.

Mivel a férfi egyedül indult útnak, családja sokáig nem is várt semmiféle információt róla. Csak pár hete jelentették eltűnését, amikor nem ért vissza az eredetileg tervezett időpontra.

Nyolc napon át keresték a Matagame-tó környékén, amikor egy helikopteres mentőcsapat kiszúrta a férfit. A tó környéke amúgy híresen veszélyes túrahelyszínnek számít, éjszaka nagyon lehűl a levegő, és meglehetősen kemények a körülmények, melyek még a legrutinosabb túrázókat is meg tudják törni.

Lavoiét jelenleg kórházban kezelik, állapota súlyos. (via DailyMail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.