Zokniban és alsónadrágban zavarták el a jegesmedvét a szomszéd mellkasáról

2013 november 3., vasárnap 18:50
5

A kanadai Churchillben, a „jegesmedvék fővárosaként” ismert városban példátlan összefogást mutattak a helyiek.

Mitch Paddock épp a szomszédjánál volt, amikor egy nőt hallott sikoltozni. Zokniban kirohant, és meglátott egy jegesmedvét, amint épp mindkét mancsával a férfi nyugdíjas szomszédja, Bill Ayotte mellkasán ugrál. Kiderült, hogy Ayotte úgy került a medve alá, hogy kirohant segíteni a megtámadott nőnek, és egy lapáttal nekiállt ütni a medvét, hogy elvonja a figyelmét. Ez sikerült is, és a vérben úszó nő be tudott menekülni a házba, de így Ayotte lett a medve célpontja.

Paddock berohant a házba a shotgunjáért, amit úgy alakítottak át, hogy petárdákat tüzeljen, ezzel elijesztve a vadállatokat. Elkezdett lőni a medvére, és több szomszéd is a segítségére sietett. Egyikük alsónadrágban tüzelt a medvére, egy másik pedig cipőkkel dobálta. A medve egy idő után elszaladt, de néhány méter után visszafordult. Paddock szerint az alsónadrágos ekkor beugrott a pickupjába, és dudálva elindult a medve felé, ami erre megijedt, és végre eltakarodott.

Ayotte és a sebesült nő kórházba került, az állapotuk stabil.

Fotó: Alexander Demianchuk / Reuters

Még aznap kilőttek két medvét (egy bocsot pedig altatólövedékkel ejtettek fogságba), ami nem számít szokványosnak, de a kemény idők kemény fellépést követelnek.

Szeptemberben ugyanitt támadott meg egy jegesmedve egy helyi férfit, aki a mobiltelefonja világító kijelzőjével tudta egy pillanatra megzavarni a vadállatot, így nyert annyi időt, hogy el tudjon menekülni.

(National Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt