Dolgok, amikről nem is gondolta volna, hogy hiányozhatnak az emberiségnek: a tehénparfüm

meghökkentő tudomány
2013 november 04., 21:08
photo_camera Fotó: Leo Viëtor, Flickr

A tehenek szaglásáról egy átlagos városlakó meglepően keveset tud. Gondolták volna, hogy akár tíz kilométerről kiszagolják rokonaikat? Vagy hogy undorodnak a vér szagától, ami elég stresszes lehet, ha éppen a vágóhídra tartanak?

Lisa Brodar, a portlandi parfümgyáros most a tehenek szaglására számít új terméke sikeressé tételében. Brodar eddig is elég sajátos parfümöket gyártott, például a Saltwater nevűt, ami enyhe izzadságszagával a strandon sörözgető apa figurájára kéne, hogy emlékeztessen.

A tehénparfüm ennél többet tud. A célja, hogy nyugtatólag hasson a tehenekre, akik szerinte túlérzékenyek a mesterséges illatokra. Ezért aztán feltúrta az internetet, és arra jutott, hogy a tehenek szeretik a fás illatú olajokat, ezért parfümjét szantálfából, zsályából, cédrusból és baradicskóróból keverte ki. Fás, földes illata van, és állítólag a tehenek tényleg lelazulnak tőle. (via Modern Farmer)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.