Bár elesett, de végül lefutotta a maratont a 86 éves nő, majd másnap meghalt

sport
2013 november 05., 19:12
comments 1

Joy Johnson most teljesítette huszonötödször a távot, ezúttal New Yorkban. A táv felén túl elesett, és beverte a fejét, de végül úgy döntött, tovább folytatja. Másnap elhunyt.

Az idős asszony korábban többször mondta, hogy haláláig szeretne futni. A New York-i maraton történetében amúgy ő volt a legidősebb induló.

A versenyt több mint nyolc óra alatt fejezte be. A kilencvenes évek elején még kevesebb mint öt óra alatt teljesítette ezt a távot.

A verseny másnapján még adott egy interjút, majd lefeküdt aludni, és többé nem ébredt fel.

Az idei maratonon ötvenezren vettek részt, 31 ember volt nyolcvan évesnél idősebb. Johnson korábban tornatanárként dolgozott Kaliforniában, 25 évvel ezelőtt ment nyugdíjba, de utána is folytatta az állandó testmozgást. (via NYDailyNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.