Itt a lex Gavra! Egy év a becsületcsorbítós videókért

politika
2013 november 05., 07:59
comments 2

Míg elöző posztomban azt vetettem fel, hogy lehet, hogy mégsem lesz lex Gavra, már meg is szavazták azt. Tehát egy év szabadságvesztéssel bünthethető az, aki mások becsületének csorbításásra alkalmas hamins hang- vagy képfelvételt készít (videó). A btk. szigorításást a bajai videóüggyel indolták a kormánypártok. Aki publikál egy ilyen videót két évig, aki nagy nyilvánosság vagy jelentős érdeksérelmet okoz három évig ülhet. És ahogy írtam, a gondatlan közzétételt mégsem szankcionálják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.