Még egy gyilkosság elkövetésével megvádolták az ároktői banda egyik tagját

jog
2013 november 05., 17:49

A házi őrizetből megszökött, majd Svájcban elfogott bűnözők egyikét, R. Henriket az eddigi bűncselekmények mellett a mai tárgyalási napon még egy emberöléssel, két rablással és több más bűncselekménnyel is megvádolták.

A mai tárgyaláson dőlt el az is, hogy az ügy hatodrendű vádlottja, K. András most házi őrizetbe fog kerülni. A férfi a bíróságon arról beszélt, hogy nem követte el a bűncselekményeket, mikkel megvádolták, és a strasbourgi bírósághoz fog fordulni, ha nem mentik fel.

A tárgyaláson az elsőrendű vádlott, id. R. Elemér nem volt jelen, ezért a bíróságnak el kellett halasztania egy szakértő meghallgatását.

Az ügyészség szerint a hattagú ároktői banda 2008-2009-ben tucatnyi alkalommal támadt rá gátlástalan, embertelen módon 70-80 éves emberekre Budapest peremkerületeiben és vidéken. Két idős ember belehalt sérüléseibe, a vádhatóság szerint több másik esetben is megállapítható az emberölés kísérlete.

Az ároktői banda tagjainak ügyében lassan öt éve folyik a büntetőeljárás, ezen belül az elsőfokú büntetőper két éve. Perbeszédében az ügyész néhány hete öt vádlottra javasolt tényleges életfogytiglant.

Ketten, id. R. Elemér és R. Henrik tavasszal házi őrizetbe kerültek, mert letelt az előzetes letartóztatás törvényben megszabott négyéves felső határa, s ezért meg kellett szüntetni fogva tartásukat. A két férfi október 4-én szökött meg Ároktőről, majd október 9-én fogták el őket a svájci Oftringenben egy bérlakásban.

A per november 18-án folytatódik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.