Egyre kevesebben hallgatnak magyar rádiókat Szlovákiában

külföld
2013 november 06., 10:39

zavar

Talán azért, mert a Szlovákiában igen népszerű magyarországi adó, a Kék Duna frekvenciáját a Magyar Katolikus Rádiónak adták. A Radia.sk oldal hallgatói naplókon alapuló statisztikái szerint a valaha 297 ezres szlovákiai magyar hallgatóság 2013-ra 111 ezer fősre olvadt.

Ennél is figyelemre méltóbb adat, hogy 2012 második negyedévében még 197 ezren hallgattak magyar rádióadókat, és 2011 elejétől folyamatosan nőtt a magyar nyelvű hallgatóság.

Aztán az NMHH elkezdte elosztogatni az egyik, Szlovákiában is népszerű adó, a Kék Duna Rádió frekvenciáit. Előbb az esztergomi frekvenciájukat adták a Magyar Katolikus Rádiónak - a környéken egyébként fogható a szintén katolikus adó, a Mária Rádió adása -, majd áprilisban a komáromi frekvenciájukat is.*

*HELYESBÍTÉS 22:53: Pontatlanul és félreérthetően fogalmaztam. A Kék Duna komáromi frekvenciáját nem a Katolikus Rádió nyerte el, hanem a Turul Média Kft. Forrás Rádiója nyerte el. Az adó 2013 júliusában kezdte el műsorát. A hibáért elnézést kérek.

A Radia.sk sajnos nem méri külön az adók hallgatottságát, így arról nincs információ, hogy a közszolgálati rádiót, vagy a Kék Duna frekvenciáját megszerző Katolikus Rádiót. Azt, hogy a Kék Duna az egyik legnépszerűbb adó volt, a Bumm írja, és az online hallgatottsági adatok alapján ez reális is lehet - jelenleg is a kilencedik a listán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.