Nőverési ügy miatt kizárta az LMP Várnai Lászlót

POLITIKA
2013 november 06., 20:00

A zuglói önkormányzati képviselőt garázdasággal gyanúsítják. Várnai korábban azt mondta, hogy szakítása után gyermekelhelyezési pere volt, ami rendben lezárult, és visszautasította azokat a híreket, hogy a felesége vagy az élettársa bántalmazása miatt indult volna eljárás ellene.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke viszont azt mondta, hogy zéró toleranciát hirdettek, nem tűrik a bántalmazást és ez különösen igaz a nők bántalmazására. A párt szerint ha az ügyészség nem tekintette volna megalapozottnak a vádat, akkor azt ejtette volna, nem pedig elhalasztja a vádemelést. Szél szerint tanúk vannak arra, hogy az önkormányzati képviselő bántalmazta volt élettársát, gyereke anyját, de Szél nem részletezte, hogy hogyan.

Várnai László nem akarja visszaadni a XIV. kerületi önkormányzatban szerzett képviselői mandátumát, mert ezt semmi sem indokolja. Szerinte az LMP egy szintre hozta Balogh Józseffel, aki beismerte, hogy megverte az élettársát. Szerinte „sokaknak fájt az LMP-ben az önkormányzati sikere és ismertsége” Várnai határozottan cáfolja a bántalmazást, úgy véli:

„veszekedtünk, huzakodtunk, de nem volt bántalmazás, (...) ez nem ment túl egy rossz családi veszekedésen”.

(MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.