37 százalékkal csökkent a Magyar Telekom negyedéves nyeresége

gazdaság
2013 november 07., 06:35

De még így is 9,7 milliárd forint. Ez nemcsak a tavalyi, 14,8 milliárdos nyereséghez képest visszaesés, hanem a 11,15 milliárdos elemzői várakozásokhoz képest is.

A második negyedévben a cég még jobban teljesített a tavalyinál, 12,2 milliárdos nyeresége 14,3 százalékkal volt több az előző év hasonló időszakában elértnél.

A Magyar Telekom idén kilenc hónap alatt nettó 23,2 milliárdos eredményt könyvelhetett el, szemben a tavalyi 38,5 milliárd forinttal. Pedig sikerült csökkenteniük a vezetékes telefonelőfizetések lemorzsolódását és mérsékelték az egy főre eső bevétel esésének ütemét is. Bíznak még az energetikai üzletágukban is, ami a tervek szerint 80 százalékkal növelheti bevételeit az előző évhez képest. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.