Coelhótól, igen, Paulo Coelhótól lopott mondatai miatt lemondott a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettese

bűnügy
2013 november 07., 06:14

Polgárné Vida Judit a bíróság belső lapjában, a Kisbíróban felejtette el feltüntetni, hogy a frappáns mondatok a távoli ismerősök Facebook-posztjaiból ismert szerzőtől vannak. Meg Paulo Coelhotól. Esetleg az ausztrál Jean Kittsontól.

Az ügyben a törvényszék belső vizsgálatot tartott, aminek az eredményét nem árulta el. Polgárné viszont elnézést kért a kollégáitól és kérte áthelyezését az Országos Bírói Hivatalba. Ezt a Törvényszék elnöke támogatta.

Megismétlődik a jól bevált régi gyakorlat: ha egy bíró első fokon nagyon elront egy ügyet, felkerül másodfokra. Ha meg eleve másodfokon volt, akár alkotmánybíró is lehet belőle. Szegény Schmitt Pálnak plagizálása miatt le kellett mondania köztársasági elnöki tisztéről. Persze, ott már nem volt feljebb…

Ezt Sándor Zsuzsa, volt bíró írta blogján az ügyről.

Ugyanitt olvashatóak a lenyúlt írások is. Például:

Vida Judit (vagy Paulo Coelho) a Kisbíróban:

photo_camera A piros keretben lévő rész egyenesen Paulo Coelho Brida című könyvéből van.

Paulo Coelho (vagy Vida Judit) az onlinepszichologia.hu-n:

photo_camera De hol olvashatta a bírónő?

Vida Judit (vagy Jean Kittson) a Kisbíróban:

photo_camera A piros keretes rész a Reader's Digestből

Jean Kittson (vagy Vida Judit) a Reader's Digestben:

photo_camera Itt eredetiben az rd.hu-ról

(MTI via print HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.