Tiszteletlenségnek tartja a Ku Klux Klán Birodalmi Varázslója, hogy egy hétéves gyerek klánmaskarában halloweenezett

külföld
2013 november 07., 08:51

Jessica Black, egy lelkes rasszista virginiai anya halloweenre a Ku Klux Klán csuklyás jelmezébe öltöztette hétéves fiát, Jacobot. Nem viccből, Black úgy gondolja, hogy "fehérnek a fehérrel, feketének a feketével, férfinak nővel kell élnie". Az pedig, hogy a gyerekét klánjelmezbe öltöztette, náluk családi hagyomány. A ruhát fivére is viselte az óvodában és 13 éves korában is.

Bradley Jenkins, a legnagyobb klánszervezet, a United Klans of America Birodalmi Varázslója - a klán, mint a hasonló obskurus náci bandák súlyosan bele van zúgva a fantasy-világba, a rangok között sárkányok, varázslók és egyebek vannak - viszont felháborodott.

Na, nem azon, hogy miért öltözteti gyilkos rasszistának egy anya a gyermekét, hanem mert szerinte ez tiszteletlenség a Klánnal szemben. "Nincs elég tisztelet a Klán iránt" - panaszkodott.

A UKA a hatvanas években még merényleteket követett el fekete templomok ellen, ők robbantották fel 1963-ban Alabamában a birminghami 16. utcai Baptista templomot. A merényletben négy fekete tinédzser vesztette életét. (Via The Atlantic Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.