A NAV ezermilliárdos csalást néz el a nagy cégeknek, állítja egy ellenőr

gazdaság
2013 november 08., 12:01

Feljelentést tett a NAV egyik munkatársa, Horváth András hivatali visszaélés miatt az ügyészségen - írja az Index. Horváth ellenőrzési szakkordinátorként dolgozott, most pedig a Levegő Munkacsoport és a VÉSZ közös rendezvényén állt a nyilvánosság elé.

Szerinte az adóhivatalnál a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbbek adócsalások ügyében. A legnagyobbak évente ezermilliárdos tételt csalnak el, a NAV pedig nem lép fel túlzottan erélyesen ezekben az ügyekben Horváth szerint. Elmondta azt is, a hivatal vezetősége elnéző a nagy gazdasági érdekérvényesítő képességű multikkal és nagy cégekkel szemben. Több ügyről is leállították, volt olyan, hogy személyesen zárták ki a projektből, miután visszaélésre utaló nyomokat talált. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.