Mindenki megnyugodhat, az NSA-nél is hülyék dolgoznak!

külföld
2013 november 08., 14:00

Tudják, hogy fért hozzá annyi titokhoz az NSA-botrányt kirobbantó Edward Snowden? Elkérte pár NSA-s kollégája felhasználónevét és jelszavát, hogy "elvégezhesse rendszergazdai feladatait", azok pedig odaadták.

Megadták a jelszavukat és a felhasználónevüket!!!

Snowden persze nem rendszergazdáskodásra használta ezeket, hanem letöltötte a titkokat, amikhez így hozzáférhetett. A jelentések "maroknyi" alkalmazottról szólnak, akiket a hülyeségük miatt azóta "elmozdítottak" posztjukról. Az, hogy ez kirúgást vagy áthelyezést jelent, nem derült ki a riportból.

Azt ugye mondanunk se kell, hogy

soha senkinek ne adják meg felhasználónevüket és jelszavukat másoknak!

(Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.