Hallod, akkor nyitom a csapot. Mennyi legyen a nyomás? - Két bar - Hét? - Jaja, két bar! - Akkor küldöm hét barral!

baleset
2013 november 09., 13:32

abasar

Kábé ez történhetett pénteken Abasáron, ahol az arzénnal* szén-tetrakloriddal mérgezett, emberi fogyasztásra alkalmatlan vizet előbb egy közeli katonai bázis arzénnal mérgezett, emberi fogyasztásra szintúgy alkalmatlan vizével akarták pótolni, majd amikor rájöttek, hogy ez hülyeség volna, Gyöngyösről építettek ki ideiglenes vezetéket. Aztán két (2) bar helyett hét (7), pontosabban 7,5 bar nyomással eresztették rá a vizet az abasári hálózatra.

Ez, enk1du szép szavaival élve, "tud némi problémát okozni". Az ő házukban szerencsére nem robbant szét a bojler, de "az utca fele most nem annyira boldog, mert emberi mulasztás után nem fizet a biztosító".

Próbáltam elérni a Heves Megyei Vízműveket és a katasztrófavédelmet, de hétvégén egyiküknél sem volt még csak telefonügyelet sem. Az abasári polgármesteri hivatalban sem, de az ő számuk át volt irányítva az idősek otthonába, ahol a gondnok megerősítette az értesüléseinket.

"Amelyik bojleren nem volt minekishívják, biztonsági szelep, az szétment" - mondta. Azt, hogy tényleg emberi mulasztás történt-e, nem tudta megmondani, mert nem közölték vele. De "Gyöngyös adta a magas nyomást. Tegnap három csőtörés volt, ma egy. Azon vannak a fiúk, hogy csinálják" - mondta.

"Ahol szétmentek a bojlerek, azt most összegezzük. Orvosolni fogják" - mondta. Azt, hogy a biztosító fizet-e, nem tudta megmondani.

*PONTOSÍTÁS 15:06: Elsőre nem sikerült megértenem a nem egyszerű történetet. Tehát eredetileg nem arzén miatt volt ihatatlan a víz, az arzénnal mérgezett vízzel már a szén-tetraklorid miatt ihatatlant pótolták volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.