Metszéspontok

design
2013 november 09., 15:51

Pár napja zárt a Design Terminálban a Metszéspontok X Crossovers kiállítás, melynek kurátora Szemerey Samu volt. A kiállításon számos országból válogatott, több mint ötven munka mögötti tervezői csúcsteljesítmények alapja a designerek saját működési területét kiterjesztő kíváncsiság. A kiállítás a kortárs design legjavát vonultatatta fel, amivel ezidáig csak a Designboom-on vagy a Domus-on találkozhatott az ember. A szervezők a következőkéépen foglalták össze a koncepciót: "Egyedi tárgyak, kísérleti projektek és díjnyertes munkák mutatnak rá a tudományos kutatások, a biotechnológia, a digitális hátterű gyártási folyamatok, illetve a megújuló hagyományok, a kézművesség és a történetmesélés kölcsönhatásaira az emberi környezet alakításában.".

Maga a kiállítás atmoszférája ilyen volt:

design
(képünkön VAN EIJK és VAN DER LUBBE Vert csipke lámpája)

Érdemes átlapoznia a KATALÓGUST is, mert a csipkelámpán kívűl is rengeteg tárgykultúrális érdekesség volt!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.