Összeverekedtek a cigányok a rendőrökkel Borsodban

bűnügy
2013 november 10., 15:41

Nem lehet pontosan tudni, mi történt Borsod megyében. Azt igen, hogy falopás közben a rendőrök tetten értek két gyereket. Ezután előkerültek a hozzátartozóik és a helyiek, és nekiestek a rendőröknek. A két gyereket kirángatták, aztán a rendőröket is elkezdték rángatni és az egyiket tarkónverték, mondta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze.

Az erdészet szombat délelőtt jelentette a rendőrségnek, hogy valaki fát lop az erdőben. A rendőrök kimentek és rajtakapták a két gyereket. A húsz-harminc fős csoportból, aki rájuk támadt, csak öt embert tudtak azonosítani, őket később el is kapták. Vasárnap hallgatják meg őket csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A helyiek viszont teljesen mást mondanak. A Roma Polgárjogi Mozgalom és a Cigánypárt nevében Horváth Aladár posztot írt a Facebookra, és az Origonak azt mondta, hogy egy rendőr bántalmazott egy 10 éves roma származású fiút, aki aztán rosszul lett, szédült és hányt, ezért mentővel beszállították kivizsgálásra, majd onnan hazaengedték.

Szerinte az igazoltatáskor "B. Józsi, a 10 esztendős gyermek kilépett és futásnak eredt". A beszámolók alapján ekkor az egyik rendőr felrúgta a kisfiút, majd a feltápászkodó gyereket tarkón ütötte és meglökte, aki erre az árokba esett. Ekkor megérkezett nagymamája és édesapja, hangos szóváltás alakult ki, dulakodás a gyerekért, amit a rendőr a pisztolyának elővételével, és a férfiakra szegezésével "oldott meg", de fizikai erőszak Horváth szerint nem volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.