Nem lesz itt ingyenes BKV, már Horváth Csaba sem akarja

Budapest
2013 november 10., 11:39

"A főpolgármester korántsem olyan konszenzusra törekvő, joviális öregúr, mint ahogy azt a kezdetekben hirdette." Egyebek között ilyen, Tarlós Istvánra vonatkozó kijelentésekkel jelentkezett be Budapest főpolgármesteri posztjára 2010 után újra az MSZP-s Horváth Csaba egy Népszabadságnak adott interjúban.

A zavarbaejtő nyitókérdés után, miszerint "Hétfőn bejelentette, hogy ismét harcba száll a főpolgármesteri címért. Így van?", Horváth elismeri, hogy ez bizony így van.

Bár még csak a folyamat elején járnak, de az már látszik, hogy ellenjelölt nincs a pártjában. Horváth szerint "ez aligha meglepő".

Főpolgármesternek nem ajánlható egy ismeretlen. A választók aligha bíznák rá magukat egy olyan emberre, akinek nincsenek várospolitikai tapasztalatai, idegenként bolyong az önkormányzati rendszerben.

Szépen keretbe foglalja az interjút, hogy a végén újra visszatérnek erre, az interjúalany számára fontosnak tűnő kérdésre. Itt pici bizonytalanság azért még érezhető:

A választók szempontjából pedig nem a jelölt személye, hanem a megvalósuló program az igazán lényeges. S ebben sikerült közös nevezőt kialakítanunk. Ezért bízom benne, hogy személyemet illetően is sikerülni kiegyeznünk.

Horváth esetében megkerülhetetlen a kérdés, hogy akkor lesz-e ingyenes budapesti tömegközlekedés, ahogy azt meghirdette 2010-ben, de sajnos kiderült, hogy az már szerinte sem lesz.

Azt, hogy nem volt teljesen elképzelhetetlen, jól jelzi, hogy Tallinban megcsinálták azóta és működik. Bécsben pedig jelentősen csökkentették a helyi bérlet árát. Az osztrák modell alapján nálunk 3000 forintba kerülne egy felnőttbérlet.

Van még arról szó, hogy szerinte nemcsak a Normafáról, hanem a városligeti múzeumnegyedről - ami szerinte rossz elképzelés - és a római parti mobilgátról is népszavazást tartana. És azért már most elárult ezt-azt a választási ígéretei közül. Például:

A teljes városüzemeltetési modellt kidolgoztuk és folyamatosan csiszolgatjuk a változások és a beérkező lakossági észrevételek függvényében.

Meg még azt, hogy "az MSZP az arrogancia helyett a tárgyalásokon az együttműködésen lapuló városvezetés útját kívánja járni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.