Kormányellenes diákokkal csaptak össze a rendőrök Szófiában

külföld
2013 november 12., 14:31

Egy fiatalt fejsérüléssel szállítottak kórházba. A diákok a baloldali kormány lemondását követelték a bejelentett és békésen kezdődő demonstráción. Ám amikor a helyszínre érkeztek a kormányt támogató török kisebbségi párt, a Mozgalom a Jogokért és Szabadságért képviselői, a diákok megpróbálták áttörni a rendőrségi kordont, majd blokád alá vette a parlamentet. Ekkor kezdődtek az összecsapások.

Szófiában amúgy hetek óta rendszeresek a kormányellenes tiltakozások, ma este is lesz ellenzéki tüntetés. A szófiai egyetem főépületét pár hete több ezer hallgató szállta meg, így követelve Plamen Oresarszki miniszterelnök lemondását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.