Nem drog volt a Cozma-ügy vádlottjánál, mégis indul eljárás

bűnügy
2013 november 12., 15:56

Hétfőn a Cozma-gyilkosság ügyében garázdasággal vádolt és a tárgyalóterembe tartó férfi zsebében nem kábítószer volt, mégis eljárás indul. Egészségügyi termék hamisításának gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, a férfinál talált terméket szakértői vizsgálatnak vetik alá.

A 4,5 éve, a Cozma-gyilkosság estéjén a veszprémi Patrióta lokálban kitört tömegverekedés ügyében másodfokon hétfőn kezdődött a tárgyalás a Szombathelyi Törvényszéken. Az ügy nyolcadrendű vádlottja éppen a tárgyalásra ment, amikor a beléptetéskor kötelező átvizsgáláskor ismeretlen tartalmú kapszulákat találtak a zsebében. A rendőrség a férfit őrizetbe vette, ezért nem tudott ott lenni a tárgyaláson, a bíróság döntése értelmében, három szintén igazoltan hiányzó társával együtt egy későbbi időpontban tárgyalják az ügyét.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját 2009. február 8-án, hajnalban ölték meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, a segítségére siető Zarko Sesumot és Ivan Pesicet pedig életveszélyesen megsebesítették. Az emberölési ügyben a Kúria döntése szerint Raffael Sándor és Németh Győző 18-18 év, Sztojka Iván pedig 13 év börtönbüntetést kapott. A garázdaság miatt indított per, amit az ügyészség különválasztott az emberölési ügytől, másodfokon a Szombathelyi Törvényszék előtt folytatódik.

Több vádlott elfogultságra hivatkozva azt kérte, hogy ne a Veszprémi Törvényszék bírálja el ügyüket, és a Fővárosi Ítélőtábla Szombathelyt jelölte ki a másodfokú eljárás lefolytatására. Garázdasággal és más bűncselekményekkel 25 embert vádol az ügyészség, várhatóan pénteken hirdetnek ítéletet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.