Meggyőződésem, hogy nemzetünk hajója jó irányt vett

gazdaság
2013 november 13., 12:13
  • Az alapító elnök Baldauf László a Lázár testvérek árnyékában irányítja a CBA-t.
  • Pedig nem olyan sótlan, szürke ember ám.
  • Őszintén csodálja például Orbán Viktort.
  • És ezt mélyen szívből jövő érzést nemcsak a cég alkalmazottaival, hanem időnként az akciós termékek hirdetései között a vásárlókkal is szívesen megosztja.

Akciós tej, választási elnöki üzenettel

„Nem tűrhetjük tovább, hogy országunkat hazug, jellemtelen gazemberek vezessék, akik Magyarország számára jelentős visszafejlődést hoztak. Az elmúlt időszakban már elkezdődtek a felelősségre vonások, azaz sok, jelenleg kormányon lévő politikusra minden bizonnyal ítéletidő vár. Az iránymutatásom által elkészült címlap erre utal.”

CBA Magazin, 2010. április.

Baldauf László kisebb meglepetésre a cég főleg akciós termékeit hirdető életmódmagazinjában árulta el, hogy valójában ő rendelte meg a 2010-es választási kampány idején megjelent, szivárványos "Ítéletidő 2010. április 11." feliratú plakátokat. Ezekről eleinte nem derült ki, ki fizetett értük, mert ezt a hirdetéseken egyáltalán nem tüntették fel. Fodor Attila kommunikációs igazgató utólag azt mondta: ők csak arra buzdítottak mindenkit, hogy menjenek el szavazni, és nyilvánítsák ki véleményüket.

Baldauf azért az elnöki iránymutatásban nem hagyott kétséget a vásárlóiban, mi a helyes út:

„Nagy formátumú, modern gondolkodású államférfira van szüksége az elkeseredett, kiábrándult, gazdaságilag és erkölcsileg is mélypontra jutott Magyarországnak, mégpedig Orbán Viktorra.”

Akciós pezsgő, választási másnaposságra

Az eleinte rejtélyes ítéletidős hirdetések mellett „A siker velünk teljes" feliratú, a magyar üzletlánc ajánla szöveggel kiegészített CBA-s óriásplakátok jelentek meg a 2010-es választás kampány finisében. A meghirdett pezsgőakció a választások másnapjától indult, 699 forint volt egy hétig a Szent István.

Tisztikereszt a boltokért

„Schmitt Pál, a Magyarország Köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje (polgári tagozata)

kitüntetést adományozza

a Kárpát-medencei magyar kisvállalkozásokat támogató bolthálózat létrehozásáért és eredményes működtetése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Baldauf Lászlónak, a CBA Kereskedelmi Kft. elnökének." (2011. október 23.)

A nemzet hajója

„Meggyőződésem, hogy nemzetünk hajója jó irányt vett, csak nekünk, a rajta lévő legénységnek kell mindvégig egy irányba húznunk, kicsit még erősebben, mint ahogy azt az elmúlt években tettük."

Az elnök 2012-es újévi köszöntője a CBA Magazinban.

Korunk legnagyobb formátumú magyar politikusa

„Magyar Narancs: Olyan vádak is elhangzanak, amelyek szerint a CBA a jelenlegi kormányzati hatalomtól kiemelt támogatást kap.

BL: Ez viszont már kifejezetten csúnya rágalom. Semmi olyan közvetlen támogatást nem kapunk, ami az üzleti-kereskedelmi szektor más cégei számára nem hozzáférhető. Személyes erkölcsi felfogásommal sem férne ez össze.

MN: Többször is határozottan állást foglalt a jelenlegi kormányzati politika és személyesen Orbán Viktor mellett.

BL: Mindig egyenesen megmondom a véleményemet. Orbán Viktor pályáját 1989 óta nagy figyelemmel követem, és fenntartom, hogy

korunk legnagyobb formátumú magyar politikusa, hazafija.

Álláspontom szerint az ő politikája az, ami az országnak erkölcsi tartást adhat, és a gazdasági fejlődést is szolgálhatja. Teljes mértékben egyetértek vele abban, hogy a polgárság megerősödése a szegényebb rétegek felemelkedését is szolgálja, ez lehet alapja a fejlődésünknek." (Magyar Narancs, 2012. 02. 12.)

A miniszterelnök urat Felcsúton meg szoktam látogatni

„Szögezzük le: jómagam sosem voltam párttag, és soha egyetlen párt kampányát sem finanszíroztam, finanszíroztuk, és ez a jövőben is így lesz. Az viszont tény, hogy 1989 óta nagy tisztelője vagyok Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, személyesen is ismerem őt, Felcsúton meg is szoktam látogatni.

Ezért baloldalról rendszeresen megkapom a magamét, de nem törődöm vele, állom a pofonokat, megszoktam már a kritikát. Aki ismer, jól tudja, hogy egyértelműen nemzeti elkötelezettségű vagyok.

Hála az istennek, a miniszterelnök úr tudja a legjobban, hogy mit kell tenni ebben az országban azért, hogy a nemzetünk felemelkedhessen,

és nagyon jól teszi azt, amit tesz.” (Népszabadság, 2012. február 17.)

A plágiumvád ronda, aljas dolog

„Ha Schmitt Pálnak visszavonják a doktoriját, akkor mi lesz? Önök is visszavonják a Köztársasági Elnök borát?

- Szerintem ez a plágiumvád egy rágalom, ronda, aljas dolog.

Miért olyan biztos ebben? Az ügyet kirobbantó Hvg.hu cikkében szikár tények vannak.

- Várjuk meg a vizsgálat végét. Személyesen tapasztalom, bárhol járok a világban,

mindenütt tisztelik és nagyon szeretik az elnök urat.

Személyében végre van egy jó megjelenésű, tárgyalóképes, hat nyelven beszélő elnökünk, jobban is megbecsülhetnék mindazok, akik ilyen rágalmakat szórnak rá.” (Népszabadság, 2012. február 17.)

photo_camera Egy ösztönző emléktábla Baldauf Lászlótól a Nagymező utcai CBA bejáratánál

A CBA 2011-ben Schmitt Pált kérte fel, hogy az áruházlánc borversenyének döntősei közül válassza ki a „Köztársasági elnök borát” nyerteseit. Kiválasztotta. 2012 tavaszán is felkérték. De már nem volt ideje újra kiválasztani.

A mi oldalunkra csábítjuk Gesztit

„Feltett szándékunk, hogy a rendkívüli képességekkel bíró szakembert a mi oldalunkra csábítsuk”. Baldauf ezt 2012. április 4-én mondta sajtótájékoztatón arró, hogy Geszti Péter szervezi a CBA húszéves születésnapi parádéját. Ezzel Baldauf szerint jó úton járnak ahhoz, hogy teljessé tegyék azt, ami a Nemzeti vágta átadásával Geszti és a CBA-ban üzlettárs Lázár testvérek között elkezdődött. Szerinte ha Geszti „Amerikában született volna, már rég világsztár lenne”.

Jött a kormányváltás, s attól kezdve csak hitegettek bennünket

„Az óriásplakát után mindenki azt kutatta, ki áll mögötte. Hát ne kutakodjon senki – gondoltam –, s előálltam. Minden okom megvan arra, hogy erősen bíráljam az előző nyolc évet. Mi Alsónémediben egy nagyon korszerű raktárbázist hoztunk létre ötmilliárdos beruházással. Az első Széchenyi-tervből a beruházás 20 százalékát ítélték meg nekünk vissza nem térítendő támogatásként, amelyből előre 250 milliót meg is kaptunk. Csakhogy jött 2002-ben a kormányváltás, s attól kezdve csak hitegettek bennünket. 2005-ben sikerült átadnunk az új központunkat. S mit ad isten, ekkoriban jött az értesítés a területfejlesztésért felelős politikai államtitkártól, Nagy Sándortól, hogy kapunk 100 millió támogatást. Akkor azonban ezt már nem tudtuk igénybe venni, mert időközben beüzemeltük a bázist. Azt hiszem, jogos a fölháborodásom." (Manager Magazin)

Jó alkalom, hogy nemzeti kormányunk iránti szimpátiánkat is kifejezzük

„Fontos, hogy mi mindnyájan, a nemzeti érzelmű igazi hazafiak támogassuk a legnagyobb formátumú magyar politikusunkat, nemzetünk miniszterelnökét, Orbán Viktort" - írta a CBA dolgozóinak október 23-án megküldött körlevelében Baldauf, amiben a Békementen való részvételre buzdítja az alkalmazottakat.

Elárulja azt is, miért érdemes menni: „Fontos a megerősítés, az összetartozás, hiszen csak összefogva tudunk gátat szabni és kategorikusan elutasítani a posztkommunista, liberális gazemberek mesterkedéseit, akik lépten-nyomon elárulják hazánkat, külföldi multiérdekeket szolgálnak ki, mindezt úgy, hogy a magyar emberek boldogulását, fejlődését is beáldozzák."

photo_camera Baldauf levele a dolgozóknak küldött október 23-i körlevelet először leközölő Népszavának

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.