Továbbra is Hondurasban van a legtöbb gyilkosság

A világ legveszélyesebb vidéke, ha nem számoljuk azokat az országokat, ahol háború dúl, Latin-Amerika. 2000 és 2010 között ez volt a Föld egyetlen régiója, ahol növekedett a gyilkosságok száma. Az utóbbi években azonban ez a tendencia megfordult, és a térség legtöbb országában stagnál, vagy egyenesen csökken a gyilkosságok száma. Kivéve Hondurast.

A kis közép-amerikai országban csak az utóbbi két évben megkétszereződött a gyilkosságok száma, pedig már 2010-ben sem álltak rosszul. Hondurasban ma 100 000 lakosra 85 gyilkosság jut, ami azt jelenti, hogy naponta 20 embert ölnek meg. Az ENSZ által most vizsgált országok közül Hondurasban a legrosszabb a rendőr/állampolgár arány, viszont cserébe számtalan állig felfegyverkezett biztonsági cég működik.

Az ország helyzetéért leginkább az errefelé húzódó, Dél-Amerika és az USA közötti drogcsempész útvonalak tehetnek. Az ezek ellenőrzéséért vívott harcokban persze nemcsak csempészek és egyéb bűnözők halnak meg, hanem számtalan ártatlan hondurasi is. (via)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.