Gif szobrászok és a hipertér

kult
2013 november 15., 15:02

A Healium Decoration boszorkánykonyhájában tettünk látogatást. A különleges látványok és installációk iránt elkötelez fiatalemberek megmutatták nekünk az egyik legfrissebb fejlesztésüket, a videóval vezérelhető dodekaédert.

dodeka2

dodeka

A térforma élein végigfutó ledvilágítás két féligáteresztő tükör között van, melyek a nagyobb fényerő felől tükröznek. Így a dodekaéder mindegyik oldalán egy végtelenbe tartó illúzió jön létre. A csoda akkor kezdődik, amikor ezek a végtelenek a dodekaéder geometriai sajátosságai miatt metszésbe kerülnek egymással a test belsejében. Szavakkal nem leírható, amit a vizualizált matematikai összefüggések és a hiperterek látványa élőben nyújtani képes. Szerencsére a nyári tesztüzemről készült egy videó:

link ForrásHogy érthető legyen, hogy miért is gondoljuk őket gif szobrásznak, érdemes pár pillantást vetni korunk leghíresebb gif művészének, David Ope-nak az
, melyet pár hete publikált :
photo_camera Dvdp - Rgb

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.