Felrobbant egy taxi a Bem rakparton

baleset
2013 november 16., 07:13
  • Két autó is kiégett szombatra virradó éjszaka a fővárosban.
  • Az egyik a XX. kerületi János utcánál, egy ember súlyosan megsérült.
  • Egy másik pedig a II. kerületben, egy taxi robbant fel éjszaka, de senki sem sérült meg.

Reggel fél hatkor hatalmas robbanásra ébredtek a Csalogány utca Duna-parti végének lakói. Egy autó kapott lángra, majd vette szét egy detonáció.

Mint kiderült, az autó valaha egy Citroen Picasso taxi volt.

Sofőre, Czandler György megállt a piros lámpánál, amikor észrevette, hogy kigyulladt az autó. Utasa nem volt, ő azonnal kiugrott a kocsiból, mivel az autó benzines és gázos vegyes meghajtású.

Hogy pontosan mi történhetett, azt csak tippeli, szerinte a benzin csöpöghetett, és nem a gázzal volt probléma, mert a gázpalackot egyben vették ki a tűzoltók az autóból. Korábban amúgy dízeles autója volt, de eddig ezzel sem volt probléma.

A rendőrök két percen belül kiértek, a taxis a közeli BKV-állomáshoz rohant, hogy szerezzen oltókészüléket, de az autó perceken belül megsemmisült.

Szinte minden benne égett, a maradék pénzt egy kolléga autójának csomagtartójában szárították.

---

Olvasónk képei a lángoló autóról:

photo_camera Olvasónk, Bernadette képe
photo_camera Olvasónk, Bernadette képei

kiegetttaxi6

photo_camera A kiégett taxi sofőrje

kiegetttaxi4

photo_camera A taxis a pénzét egy kolléga csomagtartójában szárította.

kiegetttaxi8

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.