A mentők nyomták fel a füves férfit a rendőrségen

2013 november 17., vasárnap 13:45

Ha füvezel, és rosszul leszel, ne hívj mentőt, ha nem akarsz börtönbe kerülni.

Fotó: CasparGirl, Flickr.com

Egy 26 éves lábatlani férfi rosszul lett füvezés közben, ezért mentőt hívott. A mentősök, miután a férfi elmondta, hogy füvet szívott,azonnal szóltak a rendőröknek, akik házkutatást tartottak, és füvet találtak a férfi lakásán. A most már kábítószerrel való visszaéléssel vádolt férfit a mentősök további vizsgálatra kórházba vitték, ahol a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

Az ügyben a Társaság a Szabadságjogokért további lépéseket fog tenni. A szervezet a 90-es évek óta tiltakozott az ilyen gyakorlat ellen, mert „egyrészt jogellenes, mivel sérti az orvosi titoktartásra és a betegek személyes adatainak védelmére vonatkozó jogszabályokat, másrészt pedig rendkívül káros közegészségügyi következményekkel jár, mivel a drogfogyasztók saját vagy társaik rosszulléte esetén az ilyen esetek hatására a rendőrségtől való félelem miatt nem fogják értesíteni a mentőszolgálatot”. Végül az Országos Mentőszolgálat is arra utasította a dolgozóit, hogy ne riasszák a rendőrséget a kábítószertől rosszul lévő betegek ellátásakor.

(Kemma)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt