Törzsi vérengzés Szudánban

háború
2013 november 17., 07:48

Egy humanitárius szervezet rivális dárfúri törzsek (Miszeríja vs. Szalamat) összecsapásaiban legalább százan haltak meg. A harcokban csádi katonák is meghaltak, amikor egy szudáni-csádi közös járőrre tüzet nyitottak a Szalamat törzs tagjai csütörtökön a két ország határán. A Miszeríja törzs egyik vezetője közölte az AFP-vel, hogy az összecsapásokban tegnap ötvenen haltak meg. Az ENSZ szerint az idén legalább 460 ezren menekültek el otthonukból más vidékekre Dárfúrbólól a törzsi erőszak és a lázadók meg a kormánycsapatok közötti harcok elől. A kartúmi kormánynak nincs elég pénze a lázadók ellen felfegyverzett törzsek ellenőrzésére. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.