A statisztikák szerint semmi értelme vizsgálóbizottságokat alapítani

politika
2013 november 18., 06:05

Mivel is kezdhetnénk szebben egy hétfőt, mint egy szép adatsorral a dolgok hiábavalóságáról:

  • 1990-2010 között 119 vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték az Országgyűlésben.
  • Ebből csak 37 megalakítására adtak engedélyt.
  • Amiből csak 25 alakult meg.
  • Jelentést már csak 11 készített.
  • Ebből összesen hatot (6) fogadott el az Országgyűlés.

Mindezt annak az apropóján gyűjtötte egybe a Népszabadság, hogy most az elempés Mile Lajos törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy a vizsgálóbizottság elé idézett, de ott meg nem jelenő tanúkat a parlament következő plenáris ülésén nyilvánosan felelősségre vonhatják távolmaradásuk miatt. A javaslatot mindegyik párt támogatja, így minden bizonnyal el is fogadják majd.

Ennek pedig az adta az apropóját, hogy a Laborcz-Portik vizsgálóbizottság előtt a két névadó, Laborcz Sándor volt főkém és Portik Tamás maffiózó nem jelentek meg. (Via Népszabadság)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.