Aki atomerőműt akar építeni, az tudjon angolul!

POLITIKA
2013 november 18., 13:14

És lehetőleg legyen elkötelezettje a minőségnek is, tudtuk meg Nagy Sándortól, a paksi atomerőmű bővítésére létrehozott cég, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatójától, aki az atomerőmű bővítését, vagy ahogy az MTI hívja, "az évszázad hazai beruházását" bemutató sorozatot indított.

Angolul azért kell tudnia azoknak, akik részt akarnak venni az építkezésben, mert "bármilyen nemzetiségű lesz a blokkok beszállítója, a munkanyelv angol lesz".

Ezen kívül fontos "a gondolkodás, biztonsági kultúra" elsajátítása is, mert ez garantálhatja, hogy az elvégzett feladat megfelel a terveknek és az elvárásoknak.

Megtudtuk még, hogy a nem nukleáris-specifikus munkák java maga az építés, ez a beruházás negyede. Egy blokk építésén csúcsidőben 4-5 ezer ember dolgozhat majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.