Bachelet nyerte a gyerekkori játszótársak versenyét a chilei elnökválasztáson

külföld
2013 november 18., 05:12

De még nem győzött, mert az elnökválsaztás első fordulójában nem szerezte meg a szavazatok felét. A volt, baloldali elnök 46,69 százalékot szerzett, fő riválisa, a jobboldali Evelyn Matthei pedig 25,18 százalékot.

Matthei és Bachelet gyerekkorukban játszótársak, apjaik pedig barátok voltak. Aztán 1974-ben, a Salvador Allendét megbuktató puccs után Bachelet apját azon a katonai bázison kínozták halálra, aminek akkor már Matthei apja volt a parancsnoka - még ha az nem is bizonyítható, hogy tudott Bachelet sorsáról. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.