Kilőtték az agresszív vapitit

2013 november 18., hétfő 20:53

Azt, amelyik nem hagyta magát fotózni Észak-Karolinában a  Smoky Mountains nemzeti parkban. A park szóvivője szerint nem azért ölték meg az állatot, mert 2 millió ember látta, ahogy egy fotóst cseszeget, hanem mert hónapok óta agresszívan viselkedett.

Összesen 28 alkalommal próbáltuk elijeszteni az út közeléből. Egyszer altatólövedékkel elkábítottuk, és a park másik részére szállítottuk, távol az emberektől, de visszatért. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de az állat a látogatók biztonságát veszélyeztette.

James York, a videón látható fotós is kiakadt, miután fenyegető emaileket kapott.

Nem provokáltam az állatot. Egy helyben ültem már órák óta és fotóztam. A vapiti támadt nekem. Nem tehetek arról, ami történt.

A park munkatársai is a fotós verzióját erősítették meg azzal, hogy a látogatók hibája, ami történt, mivel eldobálják az ételt, amivel az utak közelébe szoktatják a vadállatokat, sőt van, aki direkt eteti is őket, így azok már nem félnek az embertől. (nbc)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt