A látogatók szeme láttára gyilkolt meg egy nőstény oroszlánt egy hím egy texasi állatkertben

Átharapta az ötéves nőstényoroszlán, Johari nyakát hím társa vasárnap a dallasi állatkertben. Johari belehalt a nyaksérülésekbe és a vérzésbe. Egyelőre nem tudni, hogy miért támadt a hím a nőstényre, a két oroszlán évek óta békében élt egymással.

"Ez nagyon szerencsétlen és ritka eset. 35 éve vagyok állatkerti állatorvos, de ilyet még nem láttam" - nyilatkozta Lynn Kramer, az állatkert állatjóléti igazgatóhelyettese. Johari, akit az állatkertben csak Jo-Jónak becéztek, a személyzet kedvence volt. "Kedves és szeretetteli volt a nővéreivel" - mondták róla.

Az, hogy egy hím megöljön egy másik hímet, a természetben elő szokott fordulni. De nőstényekre nagyon ritkán támadnak. Kramer szerint arra nagyon kevés az esély, hogy az eset megismétlődjön. A gyilkos hímet most elválasztották a többi oroszlántól, de nem tervezik az elaltatását.

Az esetnek több látogató is szemtanúja volt. "Mind azt hittük, hogy csak játszanak. Aztán látszott, hogy a nőstény már szenved" - nyilatkozta Jim Harvey a helyi WFAA hírtelevíziónak. (Via BBC)