A rektor szerint a gazdasági főigazgató miatt nem kapnak ösztöndíjat a Közgáz hallgatói

politika
2013 november 19., 09:17
comments 3

Közös levélben tájékoztatta a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóit az egyetem rektora, rektorhelyettese, a rektori hivatal vezetője és a hallgatói önkormányzat elnöke arról, hogy miért késnek a szociális és tanulmányi ösztöndíjak.

Tájékoztatásuk szerint a szabályzatnak megfelelően döntöttek az ösztöndíjakról, de a pénzek utalásához kell Rózsás Péter András gazdasági főigazgató ellenjegyzése is.

Rózsás ezt a levél szerzői szerint annak ellenére megtagadta, hogy az ösztöndíjpályázatokat szabályszerűen bírálták el és rendelkezésre állnak a források is. Rózsás aláírása nélkül viszont nem tudnak utalni, ezért késnek az ösztöndíjak.

Rózsás nevét akkor ismerhettük meg, amikor egy napon belül válaszolt egy "A Corvinus Egyetem volt hallgatói" aláírású névtelen levélre, amiben az ismeretlen szerző azon értetlenkedik, hogy hogyan lehetnek gazdasági gondjai egy közgazdászokat képző egyetemnek.

"Köszönöm a bizalmukat! Sok nehéz ügybe futottam bele egyetemünkön, köztük az Önök által felvetett ügyekbe is. És ahogy látható az egyetem reakciójából a tisztázó munka és a rendteremtés igyekezete nem mindenkinek tetszését nyeri el" - válaszolta erre másnap a névtelen levél összes címzetjének is elküldve levele másolatát Rózsás. Másnap pedig interjút is adott az Indexnek, amiben azzal vádolta az egyetem rektorát, Rostoványi Zsoltot, hogy "nehezíti a munkámat".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.