A rektor szerint a gazdasági főigazgató miatt nem kapnak ösztöndíjat a Közgáz hallgatói

Közös levélben tájékoztatta a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóit az egyetem rektora, rektorhelyettese, a rektori hivatal vezetője és a hallgatói önkormányzat elnöke arról, hogy miért késnek a szociális és tanulmányi ösztöndíjak.

Tájékoztatásuk szerint a szabályzatnak megfelelően döntöttek az ösztöndíjakról, de a pénzek utalásához kell Rózsás Péter András gazdasági főigazgató ellenjegyzése is.

Rózsás ezt a levél szerzői szerint annak ellenére megtagadta, hogy az ösztöndíjpályázatokat szabályszerűen bírálták el és rendelkezésre állnak a források is. Rózsás aláírása nélkül viszont nem tudnak utalni, ezért késnek az ösztöndíjak.

Rózsás nevét akkor ismerhettük meg, amikor egy napon belül válaszolt egy "A Corvinus Egyetem volt hallgatói" aláírású névtelen levélre, amiben az ismeretlen szerző azon értetlenkedik, hogy hogyan lehetnek gazdasági gondjai egy közgazdászokat képző egyetemnek.

"Köszönöm a bizalmukat! Sok nehéz ügybe futottam bele egyetemünkön, köztük az Önök által felvetett ügyekbe is. És ahogy látható az egyetem reakciójából a tisztázó munka és a rendteremtés igyekezete nem mindenkinek tetszését nyeri el" - válaszolta erre másnap a névtelen levél összes címzetjének is elküldve levele másolatát Rózsás. Másnap pedig interjút is adott az Indexnek, amiben azzal vádolta az egyetem rektorát, Rostoványi Zsoltot, hogy "nehezíti a munkámat".