Lefestették New York leghíresebb összegraffitizett épületét

KULTÚRA
2013 november 19., 15:52

A 5Pointz a város egyik legismertebb alternatív kulturális központja és kiállítótere, a 19 ezer négyzetméter alapterületű épület pedig híres volt arról, mennyire szanaszét van festve. A világ minden tájáról jöttek ide graffitiművészek, a ház fala maga is múzeumként funkcionált.

Az épületről ideje már lehet tudni, hogy nem lesz hosszú életű, ingatlanfejlesztők terveznek a helyére luxusapartmanokat, az építkezésre 400 millió dollárt szán egy befektetői csoport. A városfejlesztési tanács azt azért kikötötte, hogy egy 900 négyzetméteres területet biztosítaniuk kell majd, ahol kurátorok által kiválasztott graffitik maradhatnak majd. De ez nem vonatkozott arra a főépület falára, amit váratlanul lefestettek, helyiek szerint a rendőrség biztosításával.

photo_camera Előtte (via wikipedia)
photo_camera Utána (dnainfo)
photo_camera Közben (via dnainfo)
photo_camera (dnainfo)

(via dnainfo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.