Hazaárulás vádjával bíróság elé állítják Pervez Musarrafot

külföld
2013 november 19., 07:42

Az 1999-ben puccsal hatalomra került volt államfő 2007-ben felfüggesztette az alkotmányt, ezért vádolják hazaárulással. Akár halálra is ítélhetik.

Musarraf az iszlamisták elleni harccal indokolta 2007-ben az alkotmány felfüggesztését. Ennek részeként menesztette a bírók többségét is, akik ekkoriban több intézkedését is támadták.

Musarraf ellen más eljárások is folynak, például azzal is vádolják, hogy köze volt Benazir Bhutto volt miniszterelnök meggyilkolásához is. Musarraf március óta házi őrizetben volt, de a múlt héten óvadék ellenében szabadlábra helyezték. (MTI)

Ha nagyon érdekli, hogy mi van Pakisztánban, még az Indexen írtam róla egy háromrészes cikket. Itt, itt és itt olvashatja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.