Férfival adta össze a saját fiát a lelkész, felfüggesztették

vallás
2013 november 20., 06:11

30 napra felfüggesztették Amerikában a saját fia melegházasságát celebráló lelkészt, aki ezzel megsértette az egyházának homoszexualitásra vonatkozó tanítását.

Frank Schaefer 51 éves pennsylvaniai metodista lelkészre kedden szabta ki a büntetését az egyházi bíróság, ami kimondta, hogy ha a lelkész ez idő alatt vét az egyház szabályai ellen, elveszíti hivatalát. Az eljárásban a lelkész mellett tanúskodott fia, a 29 éves Tim, aki tisztában van azzal, hogy nehéz helyzetbe hozta apját, mert szerinte az egyház „elavult nézeteket vall” a melegek és az azonos neműek házasságát illetően.

Az Egyesült Államok legjelentősebb történelmi protestáns felekezete, a metodista egyház elfogadja a meleg és leszbikus híveket, de elutasítja a homoszexualitás gyakorlását. Az AP szerint Schaefer lelkész elkerülhette volna a tárgyalást, ha megígéri, hogy nem ad össze többé azonos nemű párokat, de ő erre nem volt hajlandó, mert négy gyermeke közül három a saját neméhez vonzódik.

A tárgyaláson azt mondta, hogy Isten hívása volt, hogy legyen a meleg, leszbikus és transznemű közösség jogainak szószólója. Az egyháznak „fel kell hagynia azzal, hogy szexuális beállítottságuk alapján ítéli meg az embereket” – mondta. „Véget kell vetni a gyűlöletbeszédnek, nem szabad másodrangú keresztényként kezelnünk őket” – mondta. „Nem hallgatok többé” – mondta.

A lelkész 2007-ben, Massachusetts államban adta össze a fiát egy férfival. Erről előtte és utána is tájékoztatta a feletteseit, és nem is történt semmi idén áprilisáig, amikor egy hónappal a metodistáknál szokásos hatéves elévülési idő lejárta előtt a gyülekezetének egy tagja panaszt nem tett ellene. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.