A Századvég után az NGM is elhatárolódott a valóságtól

gazdaság
2013 november 21., 14:59
comments 2

Miután szerdán a Fidesz házi kutatóintézete, a Századvég elhatárolódott a saját munkatársuk által készített, a kormány gazdaságpolitikáját rossz színben feltüntető tanulmánytól, csütörtökön megszólalt az ügyben a gazdasági minisztérium is. És mit ad isten, szerintük is a tanulmánnyal van a baj, nem a magyar gazdaságpolitikával.

Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a századvéges Virovácz Péter és szerzőtársa által a Pénzügyi szemlében megjelentetett tanulmány módszertanilag hibás.

Virováczék azt állították, hogy a Fidesz által bevezetett egykulcsos szja leginkább a legjobban kereső adózóknak kedvez. Orbán államtitkár most azt mondta, szerint "a jövedelmi helyzet vizsgálata során a szerzők nem tértek ki a háztartási jellemzőkre, számos intézkedést figyelmen kívül hagytak, és nem vették figyelembe az érintettek adóváltozásokra adott reakcióit sem."

Az NGM államtitkára azt mondta, az egykulcsos adórendszer a növekedés egyik fő motorja, a komplex jövedelemadó-reformnak köszönhetően Magyarországon ismét megéri munkahelyet teremteni és munkát vállalni, lehetségessé válik a munkanélküliségből, a gazdasági megtorpanásból és a demográfiai válságból való kitörés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt