Az megvan, hogy Orbán, Lázár és Rogán Spaceteammel irányítja az országot?

játék
2013 november 22., 10:25

Minden ellenkező híreszteléssel szemben nem az Assassin’s Creed az év játéka, és nem is a GTA. Hanem a Spaceteam.

Ha nem ismernék, első ránézésre sima űrjáték, amit ketten, hárman vagy négyen játszhatnak a telefonjukkal. Egy űrhajó vezérlőegysége előtt ülnek, és parancsokat kell végrehajtaniuk, mégpedig időre, különben felrobbannak.

A játék szépségét az adja, hogy minden játékos más vezérlőpultot és más feladatot lát, és az egyik játékos telefonján megjelenő, űrbéli hangzású, de direkt értelmetlen és főleg kimondhatatlan parancsokat legtöbbször a másik játékos control paneljén kell végrehajtani. Így a játék óhatatlanul üvöltözésbe fullad, aminek a végén ott az elkerülhetetlen pusztulás. Így néz ki egy átlagos menet:

A Spaceteamet csendes, sötét szobában is lehet játszani, de természetesen sokkal nagyobb élvezet nyilvános helyen, például repülőtéren, egy bank előterében vagy a postán sorakozás közben azt üvölteni, hogy Deactivate Psi-coil. Mire játékostársuk visszaüvölt, hogy oké, Set Novasleeve to 2. Feledhetetlen játék!

De játék lenne csupán?

A hazára leselkedő veszélyeket most nem is sorolnánk, van elég belőlük az IMF-től a a balliberális hazaárulókon át a svéd közszolgálati televízióig. Okozhat ez problémát egy olyan összeszokott csapatnak, mint az Orbán-Lázár-Rogán-trió? Nem okozhat.

veszteam_clk

A kormány Vészteam nevű játékának egyelőre csak a látványterveit tesszük közzé, de maga a játék publikus, bárki által letöltető verziója sem várathat sokáig magára.

Üvöltsük együtt: Set Költségvetési Hiány to 0! Defend Alaptörvény! Open Trafik! Legalább akkora baromság, mint a Set Novasleeve to 2, vagy Deactivate Psi-coil, viszont sokkal nagyobb élvezet. Vigyázat, addiktív! Aki egyszer elkezdi, soha nem tudja abbahagyni!!

veszteam1

 

veszteam2

 

veszteam3

 - akiraly, anarki

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.