Hatezer (6000) gyerekbántalmazási ügyet felejtettek el kivizsgálni Arizonában

külföld
2013 november 22., 13:47

Az állam Gyerekvédelmi Szolgálatának munkatársai véletlenül félrecimkézték a kevésbé fontosnak vagy sürgősnek tűnő eseteket, amiket aztán senki sem vizsgált ki. Magyarán, 2009, a félrecimkézések kezdete óta hatezer olyan gyerekbántalmazási ügy volt Arizonában, amelynél a hatóságoknak fogalmuk sincs róla, hogy a bántalmazott gyerek jól van-e.

Most felülvizsgálják az ügyhátralékot. Már találtak is 125 elfelejtett esetet, melyekben később újabb feljelentés érkezett.

A felülvizsgálatban eddig nem találtak olyan esetet, ahol a gyerekvédelem hanyagsága miatt életét vesztette volna a bántalmazott.

Egyelőre még senkit sem vontak felelősségre, de az állam kormányzója, Jan Brewer már fejeket követel és reformokat igér. (Via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.