A lett elnök gyilkosságnak nevezte a rigai plázaösszeomlást

külföld
2013 november 23., 19:38

Andris Berzins szerint a rigai pláza tetejének beomlása, aminek mostanra már 54 halálos áldozata van, egy ember okozta katasztrófa és gyakorlatilag gyilkossággal ér fel.

photo_camera AFP/ILMARS ZNOTINS

"Védtelen emberek haltak meg, és nem hívhatjuk ezt természeti katasztrófának. A természet semmilyen szerepet nem játszott, nyugodt, csendes este volt."

Berzins szerint külföldi szakembereket kell bevonni a baleset vizsgálatába. "Nem akarom megkérdőjelezni az építők hozzáértését, de itt nemzetközi vizsgálatra van szükség."

Lettországban háromnapos gyászt rendeltek el.

A pláza teteje csütörtökön részlegesen beomlott, majd egy másik darabja rászakadt a mentést végző tűzoltókra. Az esetről bővebben itt olvashat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.