18 tonnás páncélozott harcjárművet örökölnek az amerikai seriffek Irakból

Most, hogy az amerikai sereg lassan tényleg kivonul Irakból, egy csomó eszköz feleslegessé válik. Szerencsére az élelmes seriffek nem hagyják, hogy a háborús terepre szánt eszközök valami raktárban porosodjanak, és elkezdtek lecsapni a lehetőségekre.

New York állam seriffjei például olyan monstrumokra csaptak le, amik páncélozottak, golyóálló üveggel vannak felszerelve, nem árt nekik, ha aknára hajtanak, van rajtuk hely a gépfegyvereknek, és az egészet meg lehetett szerezni félmillió dollárért.

Páncélozott. Nehéz. Félelmet kelt. És ingyen van.

- érvelt Albany megye seriffje, Craig Apple. Amikor újságírók és kritikusok felvetették azt, hogy a beszerzéssel militarizálódik a rendőrség, annyit válaszolt, hogy semmi nem áll messzebb az igazságtól.

500px-Flag_of_al-Qaeda_in_Iraq.svg

Összesen 165 darabot vásároltak meg így. Még 731 darabra lenne igény, de már nincs ennyi felesleges példánya a hadseregnek. A MRAP-oknak vannak azért hátrányai is, például hogy vannak hidak, amire nem lehet velük felhajtani, és nem is minden útra alkalmasak. Na de az élmény, hogy ilyenben csapathatja a seriff, nyilván fontosabb ilyen apróságoknál. (via NYMag)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.