A közös képviselőnek Arial betűtípussal kell népszerűsíteni a rezsicsökkentést

POLITIKA
2013 november 25., 14:39
photo_camera Németh Szilárd a távhőszolgáltatásnak megfelelő színkódban

Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős fideszes képviselő hatalmas formában van. Több törvényt is módosítana, hogy mindenki megfelelően értesüljön róla, hogy mennyire fogy a rezsi.

Például a társasházakban a közös képviselőnek ezen túl az is a feladatai közé tartozik majd, hogy tájékoztassa a lakókat a rezsicsökkentés hatásairól.

"A közös képviselő vagy az intézőbizottság (többletdíjazás felszámítása nélkül) a rezsicsökkentések végrehajtásához kapcsolódó tájékoztatja a tulajdonostársakat (...) írásban, figyelemfelkeltő és a fogyasztók által jól látható módon elhelyezett hirdetmény útján (...) a rezsicsökkentések eredményeként a társasház tekintetében jelentkező megtakarításokról."

Szóval minden hónapban ki kell rakni egy papírt a közös képviselőnek, hogy mennyit spórolt a ház. Konkrétan ezt a papírt.

rezsipapir

De ez nem minden.

"Ha valamely közüzemi szolgáltató az adott hónapban nem állít ki a társasház számára számlát úgy az első bekezdés szerinti tájékoztatásban e költségnem tekintetében elegendő erre a tényre utalni"

Olyan hónap is lesz, amikor annyira lecsökken a rezsi, hogy számla sem érkezik? És erre melyik hónapban lehet majd számítani? Talán március-április? Csak tippelek, nyilván bármi lehet.

Németh nem csak arról gondoskodik, hogy az ember a lépcsőházban se sétálhasson úgy végig, hogy ne érezze a kormány jótékony jelenlétét.

Arra is van ideje, hogy egy kicsit foglalkozzon a közüzemi számlák küllemével. Mert minél több dolgot mikromenedzsel egy politikus, annál jobb mindenkinek.

Például:

"A számla első oldalán a színes mezők háttérszínenként

  • villamosenergia szolgáltatás esetén #FF7F50 kódszámú (pantone 811; coral)
  • földgázszolgáltatás esetén #FF8C00 kódszámú (pantone 151, dark orange)
  • távhőszolgáltatás esetében #DDA0DD (pantone 215; plum)
  • vízközmű-szolgáltatás esetében #00FFFF (pantone 297; aqua)
  • hulladékgazdálkodási közszolgáltatás esetében #32CD32 (pantone 802; limegreen)
  • kéményseprő-ipari közszolgáltatás esetében #FFFF00 (pantone 102; yellow)

színárnyalatot kell használni"

Aztán a betűtípus sem mindegy.

Németh Szilárd azt szeretné, ha a szolgáltatók végre lecserélnék az elmúltnyolcévben is használt Times New Roman-t, és helyette Arial-t használnának. Illetve ezt nem csak szeretné, hanem konkrétan beleírta a törvénybe. Mert a közműcégek nyilván azért tudtak eddig extraprofitot lehúzni, mert nem Arial volt.

Mit lehet majd még itt spórolni egy jó Comic Sans-nal vagy Windingszel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.