https://444.hu/assets/bradymanning.jpg

A meccs amin eldőlt, hogy kiről nevezzék el az NFL elmúlt tíz évét

sport
2013 november 25., 09:32

Vannak sportolók, akik egész korszakokat határoznak meg sportágukban. Mint például Lionel Messi, aki négy éven át volt a legnagyobb futballista. Pedig a fociban nem is olyan egyértelmű, hogy ki a csapat ásza. Az amerikaifociban ez nem kérdés. Minden az irányító, a quarterback körül forog.

Mondhatják, hogy egy quarterbacknek könnyű. Az NFL-ben már évtizedek óta állandó rádiókapcsolat van az irányító és a támadásokat a stadion tetejéről, az egész pályát belátva koordináló edzó között. De mégis az irányító az, akinek másodpercei vannak lereagálni, ha a védelem hirtelen formációt vált, neki kell áthívnia a játékot. Ő az, akire néha hét, egyenként is 140 kilós, kétméteres óriás, összesen vagy egy tonna csont és izom ront rá azzal az egyetlen céllal, hogy a földbe gyalulja.

Vannak korszakos irányítók. Joe Montana, Steve Young, John Elway, Bret Favre, Dan Marino. És ott van Peyton Manning és Tom Brady, akik pechükre pont ugyanabban a tizenegynéhány évben ténykedtek. Hogy melyikük a korszakosabb játékos, hogy

melyikükről kéne elnevezni a 21. század első évtizedét?

Erről is szólt a New England Patriots és a Denver Broncos vasárnapi meccse.

És micsoda meccs volt!

A félidőben úgy tűnt, hogy vége. A vendég denveriek 24:0-ra vezettek. Ez négy labdabirtoklásnyi előny, magyarán a Patriotsnak az kellett a győzelemhez, hogy míg ők négyszer is pontot szereznek a saját támadásuk végén, megakadályozzák, hogy a Broncos ugyanezt tegye.

Sikerült.

A harmadik negyedben három touchdownnal 21:24-re felzárkóztak, a negyedikben pedig egy touchdownnal már vezettek is. Aztán még lőttek egy mezőnygólt, így már hét pont volt az előnyük. Pont annyi, amennyit egy touchdownnal még be lehet hozni.

És a Broncos be is hozta.

A meccs, ahogy annak lennie kellett, hosszabbításban dőlt el. Ilyenkor még egyszer 15 percet játszhatnak a csapatok. A Denver kezdett, és hibázott. Ha a New England pontot szerzett volna, nyernek. Nem szereztek pontot, újra jöhetett a Denver. Nem sikerült. Már csak három perc volt hátra. A Patriots támadása is elakadt, el kellett rúgniuk a labdát.

És ekkor megtörtént a csoda. A denveri Carter elejtette ahelyett, hogy hagyta volna kipattogni, véletlenül hozzáért. És mert hozzáért, a labda játékban maradt, így a New England-i Ebner felkaphatta. 15 yardra voltak a gólvonaltól. És mert a Patriotsnak már egy mezőnygól is elég volt, ezzel el is dőlt a meccs. Ilyen távolságból nem szoktak hibázni.

Brady így ünnepelte a korszakos diadalt:

bradycelebrates

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.