Az amerikaiak három százaléka őrzi meg szüzességét az esküvőig

életmód
2013 november 25., 18:30

Azaz az ismert statisztikák szerint több (3,8 százalék) homoszexuális él az országban. Ami kiderült még a kutatásból, hogy ezeknek az embereknek rengeteg különféle okuk volt a döntés meghozatalára, nem lehet azt csak ultrakonzervatív vagy mélyen vallásos meggyőződésre visszavezetni.

Nem is aszexuálisok: olyan amerikaiakból, akiket csak egyszerűen nem érdekel a szex, egy százaléknyit mértek csak.

Nem könnyű amúgy ezt a döntést meghozni, a Psychology Today kutatása szerint a szüzeket elég sok hátrányos megkülönböztetés éri, mert a felnőttkori szüzesség a modern szexuális identitás egy tabujának számít, amit a társadalom nagy részeb nem nagyon tud megérteni.

Vannak azonban számok, amik azt ígérik, hogy érdemes várni: a házasságukig szűzen maradók a mostani kutatás szerint gyakrabban kötnek ki stabilabb párkapcsolatban, amivel aztán elégedettebbek is, mint azok, akik már házasságuk előtt is éltek szexuális életet. (via DataReport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.