Beperelte az érpataki polgármestert és az önkormányzatot a TASZ

bűnügy
2013 november 25., 20:20

Nem lehet egyszerű Érpatakok élni. A város polgármestere, Orosz Mihály Zoltán többször keveredett már botrányba, például amikor különös álláshirdetést adott fel, vagy amikor kisiskolásoknak beszélt buzifelvonulásról és mocskos liberálisokról. Legutóbb a TASZ egyik munkatársásának házához vonultak fáklyás felvonulás keretében. A menetet Orosz vezette, aki amúgy a Neoliberalizmus Ellenes Szövetség szervezője is.

Az önkormányzat 2013-ban becsületnapi megemlékezést rendezett, a második világháborúban az ostrom alatt várból kitörő magyar és német katonák emlékére. A rendezvényre ellátogatott a TASZ a településen élő munkatársa is, aki munkája során a helyi, szegénységben élő, elsősorban roma származású lakosoknak nyújt jogsegélyt.

Amikor Orosz kiszúrta őt, az önkormányzat nevében felszólította a távozásra, mondván, hogy

kártékonyan áll hozzá az önkormányzat munkájához, liberális nézetei, illetve liberális mivolta miatt ott nem kívánatos személy.

A TASZ munkatársa ennek nem tett eleget, erre a helyszínen tartózkodó rendőrök kivezetették igazoltatni. Bár az igazoltatás a rendezvény vége előtt befejeződött. már nem ment vissza a megemlékezésre.

Este viszont a TASZ beszámolója szerint a polgármester vezetésével 20-30, fáklyákkal felszerelkezett ember vonult a háza elé, és ott szidalmazni kezdték.  A felvonulókat vezető polgármester ellen garázdaság miatt szabálysértési eljárás is indult.

A pert a TASZ munkatársuk vélt  világnézeti, politikai meggyőződése miatti hátrányos megkülönböztetés és zaklatás miatt indították. (via TASZ blog)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.