https://444.hu/assets/majom_4.jpg

Jane Goodall most Chilében menti a majmokat

ÁLLAT
2013 november 25., 20:46

CHILE-PRIMATE CENTER

Dr. Jane Goodall, a világ leghíresebb csimpánzmentője és főemlős-antropológusa meglátogatta a chilei Főemlősmentő és - rehabilitáló intézetet, Penanflorban, ami Santiagótótól 25 kilométerre délnyugatra található. Goodall 1960-as években Tanzániában kezdte kutatásait, amik alapjaiban változtatták meg az ember-állat közti viszonyt. A chilei majommentő központot Elba Munoz alapította, magánvagyonából. Jelenleg több mint 150 újvilági majmot nevelnek. Az újvilági majomcsoportba tartoznak azok a fajok, amik a farkukkal képesek megragadni dolgokat. Az óvilágaiknál a hüvelykujj kap fontos szerepet. A penanflori telep kiemelten védett fajai a selyem-, pók- és kapucsinómajmok.

 Fotók: AFP/Hector RetamalCHILE-BRITAIN-GOODALL-PRIMATE CENTER

CHILE-PRIMATE CENTER

CHILE-BRITAIN-GOODALL-PRIMATE CENTER

CHILE-BRITAIN-GOODALL-PRIMATE CENTER

CHILE-BRITAIN-GOODALL-PRIMATE CENTER

CHILE-BRITAIN-GOODALL-PRIMATE CENTER

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.