Vlagyimir beugrott Ferenchez

2013 november 26., kedd 9:52

Ferenc pápa hétfőn fogadta Vlagyimir Putyin orosz államfőt a Vatikánban. Most először találkoztak személyesen.

Pope Francis shakes hands with Russia's President Vladimir Putin during a private audience at the Vatican

A szíriai helyzetről és a kereszténység helyzetéről beszélgettek, de belső információk szerint kerülték a katolikus és az ortodox egyház közti feszült viszony boncolgatását.

Pope Francis meets Russia's President Vladimir Putin during a private audience at the Vatican

Frederico Lombardi, a Vatikán szóvivője elmondta, hogy Putyin elnök üdvözletét küldte az orosz pátriárkának, de az ökumenikus kapcsolatot erősítése vagy egy oroszországi pápai látogatás nem került szóba. A 35 perces találkozó szívélyes és konstruktív hangulatban telt. Közleményében hozzátette, Putyin megköszönte a szentpétervári G20 találkozóra küldött pápai levelet. A közel-keleti és szír helyzetben mindkét fél a béke és a humanitárius segítségben elkötelezett.

Pope Francis meets with Russia's President Vladimir Putin during a private audience at the Vatican

A találkozó után következett a szokásos ajándékozás. A pápa egy mozaikot ajándékozott az orosz elnöknek, amin a vatikáni kertek láthatóak. Putyin egy ikont adott a pápának a vlagyimiri istenanya képével, amit az egyik legnagyobb tiszteletben lévő kép az ortodox egyházban. A elnök megkérdezte a pápát, hogy tetszik-e neki. A válasz: igen. Aztán a két férfi keresztet vetett és megcsókolta a képet.

Pope Francis exchangse gifts with Russia's President Vladimir Putin during a private audience at the VaticanPope Francis meets Russia's President Vladimir Putin during a private audience at the Vatican

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt