Vlagyimir beugrott Ferenchez

külföld
2013 november 26., 09:52

Ferenc pápa hétfőn fogadta Vlagyimir Putyin orosz államfőt a Vatikánban. Most először találkoztak személyesen.

Pope Francis shakes hands with Russia's President Vladimir Putin during a private audience at the Vatican

A szíriai helyzetről és a kereszténység helyzetéről beszélgettek, de belső információk szerint kerülték a katolikus és az ortodox egyház közti feszült viszony boncolgatását.

Pope Francis meets Russia's President Vladimir Putin during a private audience at the Vatican

Frederico Lombardi, a Vatikán szóvivője elmondta, hogy Putyin elnök üdvözletét küldte az orosz pátriárkának, de az ökumenikus kapcsolatot erősítése vagy egy oroszországi pápai látogatás nem került szóba. A 35 perces találkozó szívélyes és konstruktív hangulatban telt. Közleményében hozzátette, Putyin megköszönte a szentpétervári G20 találkozóra küldött pápai levelet. A közel-keleti és szír helyzetben mindkét fél a béke és a humanitárius segítségben elkötelezett.

Pope Francis meets with Russia's President Vladimir Putin during a private audience at the Vatican

A találkozó után következett a szokásos ajándékozás. A pápa egy mozaikot ajándékozott az orosz elnöknek, amin a vatikáni kertek láthatóak. Putyin egy ikont adott a pápának a vlagyimiri istenanya képével, amit az egyik legnagyobb tiszteletben lévő kép az ortodox egyházban. A elnök megkérdezte a pápát, hogy tetszik-e neki. A válasz: igen. Aztán a két férfi keresztet vetett és megcsókolta a képet.

Pope Francis exchangse gifts with Russia's President Vladimir Putin during a private audience at the VaticanPope Francis meets Russia's President Vladimir Putin during a private audience at the Vatican

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.