Hivatalos: az NSA egy szörnyeteg

eu
2013 november 26., 21:09

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség ellenőrizhetetlen szörnyeteggé vált, ami nemcsak az óceánnak ezen az oldalán okozott óriási kellemetlen meglepetést, hanem Amerikában is – ezt mondta Cecilia Malmström uniós belügyi biztos. Az Edward Snowden által kirobbantott botrány pozitív hozadéka, hogy globális vita indult arról, meddig mehetnek el az államok saját polgáraik és más országok állampolgárainak megfigyelésében – mondta a svéd politikus, aki szigorú adatvédelmi szabályokat sürgetett, és elmondta, hogy azon dolgozik, hogy az EU és az Egyesült Államok között is létrejöjjön egy adatvédelmi megállapodás. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.